Een lagere hypotheekrente door de gestegen huizenprijzen?

Door de sterk gestegen huizenprijzen lopen banken minder risico’s met hypotheken. Je kunt recht hebben op een lagere hypotheekrente. Hoe verlaag je de hypotheekrente?

Een lagere hypotheekrente door de gestegen huizenprijzen?

Het risico wordt kleiner door aflossingen en waardestijgingen. Na het afsluiten van de hypotheek wordt het risico voor de geldverstrekker steeds kleiner door aflossingen. In tijden met stijgende huizenprijzen lopen geldverstrekkers ook steeds minder risico dat ze het uitgeleende bedrag niet weer terug krijgen. Een logisch gevolg is het laten vervallen van de risico-opslag, maar dat gaat vaak niet automatisch. Ook niet iedereen kan aanspraak maken op een renteverlaging. Hoeveel is de risico-opslag? Het verschilt per geldverstrekker, maar het kan ongeveer oplopen tot 0,5 procent bovenop de basisrente. Hoe kun je het verwijderen? Dat verschilt ook weer per geldverstrekker. Soms is het ook gewoon niet mogelijk. Ga in ieder geval het gesprek aan met je hypotheekadviseur over de mogelijkheden. Kijk dan ook gelijk of het oversluiten van de hypotheek nog meer voordelen biedt.

Geplaatst op maandag 27 juli 2020.

Over Goedhypotheekadvies.nl

Dit bericht is geschreven door Goedhypotheekadvies.nl. Het bedrijf valt onder hypotheek uit Rotterdam. Trefwoorden van Goedhypotheekadvies.nl uit Nieuwegein : startershypotheek, hypotheek oriëntatiegesprek, beeldgesprek met hypotheekadviseur, voorbeeldberekening hypotheek, vrijblijvend hypotheek advies, echtscheiding hypotheek, nieuwbouwwoning kopen, hypotheek voor ondernemers, verhuurhypotheek.

Lees meer over Goedhypotheekadvies.nl.