Wat is zelfliefde?

Ondanks dat aannames gevaarlijk kunnen zijn, neem ik in dit geval maar de "grote gok" door aan te nemen dat iedereen wel weet wat zelfliefde is, en wat dit betekent ...

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde betekent inderdaad liefde voor jezelf VOELEN. Joh!

Voor mij betekent dit OOK dat wanneer ik bijvoorbeeld in de spiegel kijk, dat ik mezelf dan goed genoeg, en waardevol genoeg, voel.

EN dat ik oprecht in mezelf kan voelen dat ik van mezelf houd, en dat ik blij met mezelf ben, en trots op mezelf ben.

EN zelfliefde betekent voor mij ook lief, zacht en mild zijn voor mezelf. EN JUIST DEZE IS VOOR MIJ EEN ENORME UITDAGING GEBLEKEN, OMDAT IK ZO VERDOMD PERFECTIONISTISCH WAS!

Want het moest altijd maar méér, bétér, nóg méér, nóg bétér. Herkenbaar?

Het was nooit goed genoeg!

IK VOELDE ME NOOIT GOED GENOEG!

Hierdoor voelde ik me vaak gefrustreerd, en ook enorm teleurgesteld in mezelf. EN DAT DOET PIJN!

Inmiddels heb ik dit gelukkig in mogen zien en heb ik hier verandering in kunnen aanbrengen, waardoor ik nu overloop aan zelfliefde .

Alleen ben je er dan nog niet, want de volgende stap is DAT JE DEZE ZELFLIEFDE OOK NOG GAAT VOELEN OP DE MOMENTEN WAAROP JE DIT NODIG HEBT!

De momenten waarop je het zwaar en moeilijk hebt, en alles gewoon even kut is!

Dit zijn de momenten waarop je zelfliefde nodig hebt, en mag voelen voor jezelf en in jezelf.

Zelf was ik een aantal weken geleden een weekje in de natuur, omdat ik even rust en stilte nodig had.

De eerste dagen had ik het zwaar, voelde ik me heel treurig, en was ik ONBEWUST mezelf constant aan het bekritiseren en afzeiken (wat het er niet beter op maakte ), i.p.v. lief, zacht en mild voor mezelf te zijn.

Gelukkig kon ik mezelf hier bewust van worden, en heb ik mezelf de laatste dagen ondergedompeld in een overvloed aan zelfliefde. En dat voelde freaking awesome !

Concluderend:

1. WEET wat zelfliefde voor jou betekent

2. HERKEN wanneer je zelfliefde nodig hebt

3. Word je er van BEWUST dat je jezelf aan het bekritiseren bent, en stop hier direct mee

4. PAS zelfliefde TOE in die moeilijke momenten

Big hug,

Vincent

Geplaatst op maandag 11 april 2022.

Over ZUIVER & PUUR

Dit bericht is geschreven door ZUIVER & PUUR. Het bedrijf valt onder coaching uit Rotterdam. Trefwoorden van ZUIVER & PUUR uit Delft : onzeker, niet gezien worden, niet goed genoeg, ik doe het niet goed, niet gelukkig, geen zelfvertrouwen, Verslavingsgevoelig, koopdrift, ik ben het niet waard, leven in eigen hand nemen, negatieve emoties, negatieve gevoelens, weerstand tegen het leven, stress, spanning in groepen, minderwaardigheid, ik kan niet alleen zijn, te streng voor mezelf, mezelf afwijzen, te kritisch, gevoel, zelfliefde, niet vrij voelen, kies voor jezelf rotterdam, bevestiging zoeken bij anderen rotterdam, ik kan niet voor mezelf kiezen rotterdam, Ik kan geen nee zeggen rotterdam, assertiviteitstraining, assertiviteits coaching, burn-out klachten rotterdam, ik durf niet voor een groep mensen te staan rotterdam, mezelf laten zien rotterdam,.

Lees meer over ZUIVER & PUUR.